Onderbouw

Brengen van uw kind

Om 8.15 uur gaat de deur van de hoofdingang open en kunt u uw zoon/dochter naar de klas brengen. Uw kleuter geeft dagelijks bij binnenkomst van de klas de juf een hand bij wijze van begroeting.
Om 8.30 uur gaat de juf met de groep beginnen.
Elke kleuter heeft een eigen kapstok voorzien van afbeelding waar de jas kan worden opgehangen. De school zorgt voor een luizenzak voorzien van naam of plaatje. De schoenen worden in het rekje op de gang geplaatst.

De tas met het pauzehapje en eventuele overblijfspullen (eten en drinken) kan op de gang in het tassenrek worden neergezet.
Het is niet de bedoeling dat ouders mee de klas in gaan. Om u toch een indruk te geven van wat de kinderen in de klas doen, nodigen wij u iedere donderdagochtend uit om tussen 8.15uur en 8.30uur met uw kind mee de klas in te komen.

Halen van uw kind

De ouders wachten buiten op de speelplaats bij de boom (12.00 en 15.00 uur), zodat de juf een duidelijk overzicht kan houden over de kinderen.
Zodra de juf ziet dat een kleuter wordt gehaald, mag de kleuter na het geven van een hand naar buiten. De leerlingen die na schooltijd naar de BSO gaan worden wel bij het lokaal opgehaald.

Pauze

Halverwege de ochtend eten en drinken de kleuters met elkaar. (geen snoep, maar bv. een mueslireep, fruit of gezonde koek) U kunt via de website www.campinaopschool.nl schoolmelk bestellen of drinken in een beker of pakje meegeven.

Overblijven (12.00 uur-13.00 uur)

De kleuters hebben de mogelijkheid om één of meerdere dagen over te blijven op school. Ze eten dan in de klas hun lunch op en spelen daarna buiten.|
Wanneer u zich wilt opgeven als overblijfouder, willen wij u vragen contact via tso@jacob-maris.nl op te nemen.
Als een kind tussen de middag naar huis gaat, verwachten wij hem/haar om 13.00 weer op school.

Mededelingen voor de leerkracht

Bij het binnenkomen heeft de juf alle aandacht voor de kleuters: handje geven, groeten, naar verhalen luisteren enz.
Wilt u daarom mededelingen voor de juf even in het mededelingenschriftje of in de agenda noteren wat bij iedere groep hangt/ligt. Hierbij denken wij aan bv. ‘………. moet vandaag overblijven’ of ’10.30 uur kom ik ………. halen voor de dokter.’

Jacob Maris app

In onze schoolapp kunt u het groepsnieuws lezen. Hier houden wij u op de hoogte van activiteiten, vragen wij om ouderhulp en kunt u zich intekenen voor de oudergesprekken. Indien u niet in het bezit bent van de inloggegevens van de klas, kunt u even contact opnemen met de klassenleerkracht.

Zindelijkheid

Als uw kind start op school verwachten wij dat uw kind zindelijk is. Daarnaast is het ook zeer wenslijk dat uw kind zichzelf kan afvegen na het toiletbezoek. Het kan handig zijn om uw kind een extra setje kleding mee te geven in de tas, zodat onverhoopte ongelukjes makkelijk opgelost kunnen worden.

Plantje

Het Montessori-onderwijs wil de kinderen zorg voor de omgeving bijbrengen en streeft een huiselijke sfeer in het klaslokaal na.
Wilt u daarom uw kind een niet al te groot, makkelijk te verzorgen plantje in een plastic potje (zonder gat in de bodem) meegeven?

Pantoffels

De kinderen dragen in de klas pantoffels. Het is belangrijk dat u er bij de aanschaf van sloffen rekening mee houdt dat uw kind de hele dag op deze sloffen loopt. Daarnaast is het wenselijk dat de sloffen een goede zool hebben. Dit om de veiligheid te vergroten.
De schoenen kunnen op de gang in het schoenenrek worden geplaatst. Let u er zelf op dat de maat van de pantoffels regelmatig wordt gecontroleerd?

Gymles

Tijdens de gymles dragen de kinderen een korte broek + T-shirt of balletpak (geen schoenen).
Deze spullen dienen op maandag in een tasje mee te worden genomen naar school. De gymspullen zullen dezelfde dag ook weer mee naar huis gaan.
Let u er zelf op dat de gymkleding regelmatig dient te worden gewassen?
Graag alle kleding voorzien van een naam.

Speelgoed en knuffels

Wij willen u verzoeken uw kleuter geen speelgoed of knuffels mee te geven naar school. Bij breuk en/of verlies zorgt dit voor veel verdriet.

Oudergesprekken

Drie maal per jaar worden er gespreksmiddagen/avonden georganiseerd, de zogenaamde 10-minutengesprekken. Tijdens deze middag of avond nodigt de leerkracht u op school uit om over de vorderingen van uw zoon of dochter te praten.
Deze gesprekken vinden normaliter plaats in de maanden oktober, januari en juni.
Wanneer u graag los van deze data met de leerkracht wil praten over uw zoon of dochter is het altijd mogelijk een afspraak met de leerkracht te maken, bij voorkeur via de mail.

Verjaardag vieren

Als uw kind jarig is mag het trakteren (bij voorkeur iets gezonds), ook mag het met twee klasgenootjes de klassen rond om de andere leerkrachten iets aan te bieden.
Vraag bij de leerkracht van tevoren na hoeveel leerlingen er zich in de klas bevinden en of er eventuele allergieën zijn om rekening mee te houden.
We willen u vragen uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes na schooltijd uit te delen.