Brengen en halen van uw kind
De schooldeuren openen om 8.15 uur, ze sluiten om 8.30 uur, dit is het begin van de lestijd, alle leerlingen dienen dan in de klas te zijn.
De kinderen van MBA en MBB komen via de rechter zij-ingang binnen en gaan direct naar hun eigen klas.
De ouders nemen buiten afscheid van hun kind, de kinderen komen alleen de school binnen.
Één keer per week bent u tijdens de inloopochtend welkom om tijdens het inloopmoment mee te kijken met uw zoon of dochter. Voor groep 3 is dit op dinsdagochtend en voor groep 4 is dit op donderdagochtend. De leerkracht is op dat moment niet beschikbaar voor vragen over het werk. Uiteraard kunt u hier wel een aparte afspraak voor maken.
Om 12.00 uur is het pauze en om 15.00 uur is de school uit, behalve op de woensdag dan zijn de leerlingen om 12.30 uur uit. U kunt dan buiten op uw kind(eren) wachten voor de school.
De kinderen worden zelfstandig naar buiten gestuurd. Spreek met uw zoon/dochter een vaste plek af waar u elkaar ontmoet.
Indien een leerling een ouder of verzorger niet ziet, komen zij terug naar de klassenleerkracht
Mededelingen voor de leerkracht
Mededelingen naar de leerkracht kunnen via de schoolapp (tabblad absenties) of via de mail worden doorgegeven.
Jacob Maris app
In onze schoolapp kunt u het groepsnieuws lezen. Hier houden wij u op de hoogte van activiteiten, vragen wij om ouderhulp en kunt u zich intekenen voor de oudergesprekken. Indien u niet in het bezit bent van de inloggegevens van de klas, kunt u even contact opnemen met de klassenleerkracht.
Pauze
Voor het pauzehapje krijgt het kind een koek, liga, fruit of iets dergelijks mee, tussen de middag bij het overblijven eten de kinderen brood. Geen snoep. Ook moet er drinken meegegeven worden voor de kleine en de grote pauze.
Mee te nemen naar school
Multomap
In de klas hebben de kinderen een 23-rings multomap met één set van tien tabbladen nodig.
Bidon
Bidon (geen beker) voor het drinken van water. Iedere vrijdag gaan de bidons mee naar huis, we willen u vragen deze op maandag weer schoon en ongevuld mee naar school te geven.
Pantoffels
De kinderen dragen in de klas pantoffels. De schoenen kunnen op de gang in het schoenenrek worden geplaatst. Let u er zelf op dat de maat van de pantoffels regelmatig wordt gecontroleerd.
Oordopjes
Voor het werken op de Chromebooks wordt u gevraagd een setje oordopjes mee te geven. Deze worden in de eigen lade bewaard in een zakje dat de leerlingen van school zullen ontvangen.
Gymles
2 keer per week hebben de kinderen gymles in de gymzaal aan de Tooroplaan. Hier lopen we met de klas naar toe.
Tijdens de gymles dragen de kinderen een sportbroek, een T-shirt en gymschoenen. De kinderen
mogen geen sieraden dragen tijdens de gymles. Sieraden kunnen uw kind of een ander kind beschadigen, waardoor we liever hebben dat sieraden thuis gelaten worden, zo kan voorkomen worden dat sieraden per ongeluk kwijt raken.
Graag bij lang haar het op een staart of een los elastiekje meegeven in de gymtas.
Let u er zelf op dat de gymkleding regelmatig dient te worden gewassen en de maat van de
gymschoenen gecontroleerd wordt. De gymtas gaat dezelfde dag weer mee naar huis.
Oudergesprekken
Twee maal per jaar gaan de rapporten mee naar huis en worden er gespreksmiddagen georganiseerd, de zogenaamde 10-minutengesprekken. Tijdens deze middag nodigt de leerkracht u op school uit om over de vorderingen van uw zoon of dochter te praten.
Deze gesprekken vinden normaliter plaats in de maanden februari/maart en juni. In de maand oktober/november worden er kennismakingsgesprekken gehouden met ouders van leerlingen in groep 3 en voortgangsgesprekken met de ouders van leerlingen in groep 4.
Inschrijven voor de gesprekken kunt u via de schoolapp op het tabblad gespreksplanner regelen. Hiervoor heeft u het wachtwoord nodig dat u al is verstrekt. Mocht u deze niet meer in uw bezit hebben verzoeken wij u via de mail contact op te nemen met de groepsleerkracht.
Kunt u om welke reden dan ook helaas toch niet aanwezig zijn op het gesprek, laat dit dan tijdig aan de leerkracht weten, want dan kan er naar een ander moment gezocht worden.
Wanneer u graag los van deze data met de leerkracht wil praten over uw zoon of dochter is het altijd mogelijk een afspraak met de leerkracht te maken, bij voorkeur via de mail.
Da Vinci
Wij maken bij kosmisch onderwijs gebruik van de speciaal voor montessorischolen ontwikkelde methode 'DaVinci'. Aardrijkskunde (waaronder topografie), geschiedenis en biologie worden geïntegreerd aangeboden en ook voor de vakgebieden drama, handvaardigheid, tekenen en muziek worden ideeën gegeven.
In de middenbouw behandelen we het ontstaan van het heelal, de aarde, het ontstaan van het leven en eindigen we bij de eerste mens. Kosmisch onderwijs staat in de middenbouw in het teken van verkennen. Kinderen zijn op zoek naar de oorsprong van alles.
Verjaardag vieren
Als uw kind jarig is mag het trakteren (bij voorkeur iets gezonds), ook mag het met één klasgenootje de klassen rond om de andere leerkrachten iets aan te bieden.
Vraag bij de leerkracht van tevoren even na hoeveel leerlingen er zich in de klas bevinden en of er allergieën zijn om eventueel rekening mee te houden.
We willen u vragen uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes waar mogelijk na schooltijd uit te delen.
Uitstapjes
Een aantal keer per jaar worden wij door verschillende instanties uitgenodigd voor een educatief bezoek aan bijvoorbeeld de kinderboerderij of een museum. Soms worden er ouders gevraagd of ze een groepje willen begeleiden tijdens zo’n activiteit.
Soms ontvangen wij een uitnodiging voor een activiteit kort voor de geplande datum. We proberen u altijd zo spoedig mogelijk van uitstapjes en de benodigde ouderhulp op de hoogte te stellen maar dit is niet altijd mogelijk.
Indien een uitstapje deels buiten lestijd valt, bijvoorbeeld van 10.00-13.00 uur of 14.00-15.30 uur stellen wij u hiervan op de hoogte.
Via het groepsnieuws houden wij u op de hoogte van de uitstapjes en kunt zich ook inschrijven als hul-ouder via de inschrijvingsplanner in de app.