Bovenbouw

Schooltijden

De schooldeuren openen om 8.15 uur, ze sluiten om 8.30 uur, dit is het begin van de lestijd, alle ouders hebben dan de school verlaten.
De kinderen van BBA en BBB komen binnen via de zij-ingang aan de bovenbouw zijde en gaan direct naar hun eigen klas.
Om 12.00 uur is het pauze en om 15.00 uur is de school uit, behalve op de woensdag dan zijn de leerlingen om 12.30 uur uit. 
Er wordt op school TSO (tussenschoolse opvang) aangeboden. Dit gaat om de tijd van 12:00-13:00. U kunt er ook voor kiezen om uw kind thuis te laten lunchen. Als uw kind ten tijden van de pauze niet op school aanwezig is, zouden wij het prettig vinden dat u dit (eenmalig) kenbaar maakt.
 
Op school

Pantoffels

In het Montessorionderwijs werken kinderen vaak op kleedjes op de grond. Om ervoor te zorgen dat de vloeren schoon blijven, dragen we binnen en buiten verschillend schoeisel. Daarnaast zorgt ons groene schoolplein er ook voor dat we veel inloop van zand en aarde hebben. Vandaar dat we sloffen dragen in de klas. De schoenen kunnen op de gang in het schoenenrek worden geplaatst. Let u er zelf op dat de maat van de pantoffels regelmatig wordt gecontroleerd. Bij dragen van (steun)zooltjes graag zorgen voor ‘binnenschoenen’ (denk aan; zaalschoenen).

Gymles

De kinderen hebben 2 keer per week gymles in de gymzaal aan de Tooroplaan. Hier lopen we met de klas naar toe. In BBA mogen de kinderen op maandagochtend zelfstandig naar de gym lopen. De kinderen hebben een plek om hun kleding op te hangen. Tijdens de gymles dragen de kinderen een sportbroek, een T-shirt en gymschoenen. Geen spullen is niet gymmen. Let u er zelf op dat de gymkleding regelmatig dient te worden gewassen en de maat van de gymschoenen gecontroleerd wordt. Als (bij uitzondering) uw kind niet kan meegymen, willen wij dit graag willen wij dit graag ’s via een mail of briefje vernemen. De kinderen mogen geen sieraden dragen tijdens de gymles. Sieraden kunnen uw kind of een ander kind beschadigen, waardoor we liever hebben dat sieraden thuis gelaten worden, zo kan voorkomen worden dat sieraden per ongeluk kwijt raken. Ook voor de lange haren; graag vast in een elastiek.

Jacob Maris app

In onze schoolapp kunt u het groepsnieuws lezen. Hierin houden wij u op de hoogte van activiteiten, vragen wij om ouderhulp en kunt u zich inteken voor de oudergesprekken. Indien u niet in het bezit bent van de inloggegevens van de klas, kunt u contact opnemen met de klassenleerkracht.

Bidon

Water drinken op school draagt bij aan gezondere leerlingen en zorgt voor betere concentratie tijdens de lessen. Onze voorkeur gaat uit naar gebruiken van een bidon. Iedere vrijdag gaan de bidons mee naar huis, zodat deze gereinigd kunnen worden.

Oudergesprekken

Het eerste tienminutengesprek zal een kennismakingsgesprek zijn met de ouders van groep 7, voor groep 8 is dit een voortgangsgesprek.
Na deze gesprekken in het begin van het jaar, zal het de rest van het jaar anders zijn dan in de overige bouwen:
– Groep 7 heeft na het eerste verslag de gebruikelijke tienminutengesprekken.
– Groep 8 heeft na het eerste verslag een adviesgesprek. In dit gesprek geven wij het schooladvies voor de middelbare school. Dit advies is bindend. Verdere informatie over dit onderwerp kunt u vinden via de overstaproute https://www.koersvo.nl/werkwijzer-voor-scholen/de-overstaproute/.
Daarna volgt de eindtoets van groep 8. Zodra de uitslag binnen is zullen wij de ouders en kinderen hiervan op de hoogte stellen.
– Groep 7 heeft aan het einde van het schooljaar een voorlopig schooladvies-gesprek. In dit gesprek geven wij het voorlopig schooladvies voor de middelbare school. Dit kan in groep 8 nog gewijzigd worden. Bij alle gesprekken nodigen wij ook de leerlingen uit.

Uitstapjes

Regelmatig worden wij door verschillende instanties uitgenodigd voor een educatief bezoek aan bijvoorbeeld; de kinderboerderij voor een speciale les.
Voor deze uitstapjes hebben wij geen begeleiding van ouders nodig, als dit wel het geval is spreken we vaak als eerste de klassenouder aan. Wij vragen u via de Jacob-Maris app of u beschikbaar bent om te begeleiden tijdens een uitstapje als dit nodig is.
Soms ontvangen wij een uitnodiging voor een activiteit kort voor de geplande datum, maar we proberen u altijd zo spoedig mogelijk van uitstapjes op de hoogte te stellen maar dit is niet altijd mogelijk.
De bovenbouw maakt vaak uitstapjes die we makkelijk met de fiets kunnen bereiken. Als het niet mogelijk is voor uw kind om met de fiets naar school te komen, wilt u dan zelf een andere oplossing zoeken.
Ook hebben we in de bovenbouw wel eens een uitstapje met de bus of tram. Wij vragen u dan om uw kind een OV-chipkaart mee te geven.
Indien een uitstapje deels buiten lestijd valt, bijvoorbeeld van 10.00-13.00 uur of 14.00-15.30 uur stellen wij u hiervan op de hoogte.

Da vinci

K.O.O. in de bovenbouw staat in het teken van de wetenschap en de ontwikkeling van de menselijke beschaving. Dit jaar komen de volgende onderwerpen aan bod:
1. Maori
2. Aziaten
3. Nieuwste tijd
4. Nieuwe tijd
5. Indianen
6. Vikingen
Bij elk onderwerp komen de volgende zaken aan bod:
· Geschiedenis · Dier · Plant · Klimaat · Topografie

Werkweek

Elk jaar gaan de groepen 7/8 op werkweek in september. Het huis heeft aparte jongens- en meisjesslaapzalen, een eetzaal en een grote gezamenlijke ruimte. De leerlingen vertrekken met de bus en verblijven daar drie dagen. Er gaan leerkrachten mee om de groep te begeleiden.
Indien uw kind medicijnen gebruikt is dit belangrijk om bij de leerkracht aan te geven en de ‘verklaring medicijnverstrekking’ in te vullen. Ook is het belangrijk om voedselallergieën bij de leerkracht aan te geven.
Er worden boshutten (in groepjes) gemaakt, er wordt veel aan sport & spel, creativiteit en sociale vaardigheid en toneel gedaan. De donderdagavond is de bonte avond en vrijdags wordt er opgeruimd. De groep gaat ook nog langs een zwembad en ijsschaatsbaan.